

Duurzaamheid
Met de juiste duurzaamheidsstrategie voeg je echt waarde toe aan je organisatie. In mijn ogen krijgt een organisatie dan iets meer van betekenis. Dat gaat veel verder dan alleen ‘goed zijn voor het milieu'. Welke bijdrage kun jij leveren aan de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en welke kansen biedt dit voor jouw organisatie? We onderzoeken het samen met jou.
De rol van marketing en communicatie bij duurzame impact
Marketing en communicatie spelen een belangrijke rol bij het vaststellen van duurzame thema’s en het ontdekken van bijbehorende kansen en uitdagingen voor je bedrijf in de markt. Is duurzaamheid volledig ingeworteld in de kern van je organisatie en alle interne en externe uitingen? Dan maak je pas echt impact met duurzame inspanningen.
Met onze 360° marketing aanpak onderzoeken we samen hoe we jouw duurzame thema’s integreren binnen je bedrijf. En in hoeverre ze aansluiten op de wensen en verwachtingen van je doelgroep. Welke strategie is nodig om aansluiting te vinden of gedragsverandering te realiseren? En hoe gaan we je doelgroep hiermee bereiken? Deze en andere vragen beantwoorden we stap voor stap samen met jou.
​
Duurzame communicatie
Wij geloven dat alleen transparante en eerlijke communicatie duurzaam is. Geen greenwashing, maar een eerlijk en geloofwaardig verhaal richting je klanten. Onderbouwd met de juiste feiten en cijfers. Samen doen we wat we beloven.

Over CSRD
Ben je al verplicht om over duurzaamheid te rapporteren?
Grote ondernemingen* moeten nu al voldoen aan de Corporate Sustainability Reporting Directive verplichting (CSRD). Dit is een Europese richtlijn voor duurzaamheidsrapportage. De CSRD omvat drie hoofdthema’s waar organisaties over moeten rapporteren, ook wel ESG genoemd:
​
-
Environment: milieu, zoals de CO2-uitstoot, watervervuiling, afval, ontbossing en verlies van biodiversiteit.
-
Social: sociale impact, zoals inclusie, diversiteit, gezondheid en welzijn, betrokkenheid bij de gemeenschap.
-
Governance: bestuur, zoals goed bestuur, transparantie, integriteit en ethiek, man-vrouw verdeling in de top en stakeholderbetrokkenheid.
Beursgenoteerde MKB bedrijven moeten vanaf 2026 rapporteren volgens de CSRD. Echter, ben je leverancier aan grote ondernemingen dan word je al verplicht eerder hier aan te voldoen.**
​
* Op CSRD: EU-duurzaamheidsrapportage | SER vind je een beslisboom om te kijken of jouw onderneming onder de Europese richtlijn voor verplichte duurzaamheidsverslaggeving valt en wanneer je moet beginnen met rapporteren. Hier vind je ook de definitie van grote, middelgrote en kleine ondernemingen.
** Lees meer op Corporate sustainability reporting - European Commission (europa.eu)
CSRD-rapportage
Bij 360° Marketing voor duurzame impact helpen we je binnenkort ook om met je CSRD-rapportage het verschil te maken in de markt. Om kansen in kaart te brengen, draagvlak te creëren binnen en buiten je organisatie en je klanten op de juiste manier te bereiken met je duurzame boodschap. Daarmee is je CSRD veel meer dan alleen een verplichte rapportage.
